Samen Onderwijs Maken is een organisatienetwerk dat het Leuvense onderwijs innovatief wil versterken. We bundelen de krachten en maken het verschil door een unieke samenwerking tussen stad Leuven, onderwijsmakers, onderwijsondersteuners en onderwijsgebruikers van kleuterschool tot hoger onderwijs en volwassenenonderwijs. Het ultieme doel is elke lerende alle kansen te bieden om de allerbeste versie van zichzelf te worden (individueel) en een volwaardige plek op te nemen in de samenleving (structureel).

Om onze ambities waar te maken brengen we onderwijsmakers samen voor ontmoeting en dialoog in onze community. We bouwen aan projecten in de studio en ontwerpen experimenten in het labo om in de actie antwoorden te zoeken voor complexe uitdagingen die vandaag en morgen spelen in onderwijs.

We zetten binnen SOM ook in op expertiseontwikkeling en -deling vanuit de rijke ervaringen en boeiende dynamieken die het SOM-netwerk en haar werkingen tot nog toe kende.

 

Ontstaansgeschiedenis

Tot 2015 kwamen Leuvense onderwijspartners samen in de onderwijsraad om de samenwerking tussen het onderwijsveld en de Leuvense beleidswereld te versterken. Stad Leuven heeft toen de politieke ambitie geuit om in te zetten op verbinding en innovatie in het Leuvens onderwijs door het onderwijsnetwerk SOM te faciliteren.

Team

Eva Van de gaer

Coördinator SOM

Piet Creten

Adviseur en deskundige communicatie & studiowerking

Emmelien Monnens

Adviseur en deskundige communicatie & events

Aysegül Akbal

Administratief medewerker

Naleye Farah

Coördinator Speak Up!

Lore Baeyens

Lore Baeyens

Expert organisatienetwerk

PUBLICATIES

SOM charter ’21 – ’25

Jaarverslag ’22 – ’23

Memorandum