Naleye Farah

Coördinator Speak Up!

“People fail to get along because they fear each other; they fear each other because they don’t know each other; they don’t know each other because they have not communicated with each other.” ― Martin Luther King Jr

Het SOM-netwerk is uniek, het is een plaats waar iedereen die onderwijs een warm hart toedraagt elkaar kan leren kennen en samen werken. Het is een plaats van verbinding, waar diversiteit omarmd wordt en waar dialoog centraal staat.

 

Wat is je rol binnen Samen Onderwijs Maken?

Samen met de Leuvense secundaire leerlingen bouw ik een community uit waar alle jongeren los van hun afkomst of huidskleur zichzelf kunnen zijn. Mijn droomscenario is dat er op termijn in elke Leuvense school een werking ontstaat waar leerlingen samen met de leerkrachten en directie nadenken over wat er op hun school beter kan.

Alleen samen kunnen we racisme in de Leuvense scholen een halt toe roepen, zodat alle jongeren, ongeacht hun etnisch-culturele achtergrond, gelijkwaardig behandeld worden en zo maximaal ontwikkelingskansen krijgen.

 

Als er één ding is dat je zou mogen veranderen in het onderwijs, wat zou dat dan zijn?

Als ik één ding zou mogen veranderen aan het onderwijs, dan zou ik kiezen voor een omgeving waar verbinding en appreciatie centraal staan. Een plek waar we elkaar niet beoordelen op basis van huidskleur, religie of cultuur, maar waar we gericht zijn op wat ons verbindt.

Diversiteit is een kracht, en in een ideale wereld omarmt het onderwijs die kracht. We leren van elkaars verschillen, we waarderen elkaars unieke perspectieven en we bouwen bruggen in plaats van muren.

In mijn droomonderwijsveld vertrouwen we in de capaciteiten van elke leerling. We stimuleren autonome leerstijlen en we moedigen creativiteit en innovatie aan. We erkennen dat ieder kind uniek is en we spelen in op individuele talenten en behoeften.

Dit onderwijsveld is vrij van vooroordelen en discriminatie. Het is een veilige en inclusieve omgeving waar iedereen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelt. Waar leerlingen worden aangemoedigd om hun stem te laten horen en hun mening te uiten.

Dit is mijn droom voor het onderwijs: een omgeving waar we elkaar inspireren, waar we samen groeien en waar we allen ons volle potentieel kunnen bereiken.

 

Waarvoor mogen onderwijsmakers jou contacteren?

Onderwijsmakers kunnen mij contacteren om samen een onderwijslandschap te creëren waar dialoog bloeit, respect en appreciatie de norm zijn, en diversiteit omarmd wordt.