Lore Baeyens

Coördinator van SOM

“Er is zoveel expertise in het Leuvense onderwijsveld, zoveel drive!”

Wat is je rol binnen Samen Onderwijs Maken?

Ik coördineer samen met het enthousiaste SOM-team alle activiteiten en initiatieven die onder de paraplu van SOM plaatsvinden: de labo’s, de SOM-raad, de roadmap, de events en communicatie, enz. Het is een grote uitdaging die me veel energie geeft. Het is inspirerend om met dit netwerk antwoorden te kunnen bieden op de complexe maatschappelijke uitdagingen van vandaag en morgen. Door expertise te verbinden en samen te leggen komen we tot creatieve oplossingen.

 

Hoe kunnen we in Leuven nog meer Samen Onderwijs Maken?

Leuven is een echte onderwijsstad. Kwaliteit, expertise, ervaring, innovatie, praktijk, theorie en enthousiasme, we hebben het allemaal. Hoe meer we kunnen verbinden, hoe meer lerenden we kunnen bereiken. Iedereen aan boord, diversiteit als kracht en betrokkenheid en welbevinden van elke actor staan centraal!

 

Als er één ding is dat je zou mogen veranderen in het onderwijs, wat zou dat dan zijn?

Ik droomde samen met de partners van een maakleerplek, collaboratieve zorgnetwerken voor vluchtelingen, zerotolerantie tegen schooluitval, een leerwinkel WIEL en nog zoveel meer. Ik leerde dat als je samenwerkt er zeer veel realiseerbaar is. Laat ons verder experimenteren en zoeken naar oplossingen voor de meest complexe uitdagingen. Ook deze coronacrisis leert ons veel over het onderwijs. Ik ben erg nieuwsgierig naar wat hiervan de gevolgen zullen zijn. Zo komen er steeds nieuwe uitdagingen op ons af maar ook nieuwe oplossingen.

 

Waarvoor mogen onderwijsmakers jou contacteren?

Heb je zin in een labo op te starten of zit je met een idee waar je partners voor nodig hebt? Ik denk en zoek graag mee.