Video AFTERWORK: AI in de klas – van A tot Zwerfvuil

Op 18 maart organiseerden we een AFTERWORK over de rol van AI in onderwijs. We nodigden experten uit op de prachtige locatie van het historische stadhuis. 70 Leuvense leraren en onderwijsmakers kwamen kennis bijtanken en gingen naar huis met concrete tips en tricks om in hun eigen onderwijs toe te passen.

Robbe Wulgaert is AI-expert en leraar in het Sint-Lievenscollege in Gent, aan de UGent en in het Centrum Nascholing Onderwijs van de Universiteit Antwerpen.

In zijn lezing AI in de klas – van A tot Zwerfvuil maakten leraren basis- of secundair onderwijs kennis met machine learning. Hoe maak je een slimme vuilnisbak? En welke AI-technologieën kan je combineren met je taal- of artistiek onderwijs. Tot slot kregen de deelnemers nog enkele tips mee over hoe je een afsprakenkader kan opstellen en dit kan implementeren in je klas en op je school.

De volledige opname van deze keynote kan je hieronder herbekijken. De presentatie kan je hier terugvinden.

Samen met onze 3 AFTERWORK-specialisten ontwierpen we een wegwijzer met 10 interessante insteken om je eerste (en voorzichtig volgende) stappen te zetten in de wereld van (generatieve) artificiële intelligentie.

Download onze wegwijzer hier en deel hem met je collega’s of stuur ze de link naar onze story.

Deze AFTERWORK was een satellietevent binnen het FTI and& festival in Leuven. Deze editie van FTI Leuven stond in het teken van de ‘future generations’. SOM was vaste partner en mocht mee zijn schouders zetten onder een aparte onderwijsdag op 18 maart.

Tekst: Emmelien Monnens |   Foto’s: Bavo Nys |   Opname: SSE Productions