Op schoolreis met en naar de collega’s

Op vrijdag 11 maart organiseerde SOM samen met UCLL in het kader van de driedaagse Schoolvoorbeelden een schoolreis naar 16 scholen en instellingen die zich op een vernieuwende manier inzetten voor kinderen, jongeren en goed onderwijs.

Onder een stralende eerste lentezon fietsten de 85 deelnemers trajecten door het Leuvense onderwijslandschap. De ontvangst was meer dan hartelijk. Onze gastscholen haalden het onderste uit de kan om de collega’s te inspireren met hun verhaal en het traject dat er soms aan vooraf ging.

Tijdens het fietsen en de picknick was er uitgebreid de tijd om plannen te smeden en banden aan te halen over scholen heen. Een afterworkdrink met een geleid bezoek aan maakleerplek was een mooi orgelpunt om volop te dromen over nieuwe onderwijsmogelijkheden.

Via de onderstaande fotoreportage kan je de dag nog ’s herbeleven. Meer weten over het verhaal van onze gastscholen? Lees het verhaal van de scholen of de mensen erachter in onze interviews of portretten: De MET, De Nova, Topsportschool Redingenhof, Centrum Leren en Werken Redingenhof, STROOM, Tweedekansonderwijs cvo volt, De Zonnewijzer (secundair), De Ark, Eureka (basis en secundair), De KieM, natuur- en montessorischool, De Nova Kids, Sint-Jansschool, De Zevensprong, De Zonnebloem, De Zonnewijzer (basis) en Kleuterlabo Heverlee.

Tekst: Piet Creten