Campus Corso

26 januari 2023

Studio

Ontwerpfase

Wat ontstaat er als we leerlingen, studenten en ondernemers samenbrengen in een levensechte commerciële leeromgeving? Op Campus Corso experimenteert vzw Edushakers samen met de stad Leuven, ondernemers en partners uit lager, secundair en hoger onderwijs om zo een incubator en broeiplek te zijn voor onderwijsinnovatie.

Campus Corso biedt ruimte voor stages bij jonge ondernemers, start-ups van studenten, mini-ondernemingen uit de secundaire scholen en leerbedrijven, zoals de kapperszaak en beautycorner, over de netten heen uitgebaat door leerlingen en hun leraren. Je kan er als leraar ook met je leerlingen terecht in les- of instructielokalen. Geef een deel van de groep uitleg, terwijl een ander deel met je collega de praktijk verkent.

Op die manier is Campus Corso een soort constante SID-in-beurs, waarbij iedereen die rond ondernemingszin en onderwijs werkt een plek vindt.

Ook voor leraren wil Campus Corso een inspirerende plek zijn voor professionalisering, kennisdeling en netwerking. Ga dus zeker langs voor een koffie in het Corso Cookie Café om de mogelijkheden te verkennen. Door een fysieke ruimte te creëren waarin al die partijen in een ongedwongen sfeer samen kunnen zijn, is Campus Corso een incubator en broeiplek voor onderwijsinnovatie.

Vanuit de SOM-studiowerking volgen we het onderwijsluik mee op, geven we waar gevraagd advies en leiden we geïnteresseerden toe naar het potentieel dat Campus Corso te bieden heeft.

 

Meer info?

Neem een kijkje op de website van Campus Corso of op Facebook of LinkedIn.

Dirk Staf

bezieler Campus Corso

Contacteer Dirk