Video AFTERWORK: AI-cademisch Onderwijs Onder de Loep

Op 18 maart organiseerden we een AFTERWORK over de rol van AI in onderwijs. We nodigden experten uit op de prachtige locatie van het historische stadhuis. 70 Leuvense leraren en onderwijsmakers kwamen kennis bijtanken en gingen naar huis met concrete tips en tricks om in hun eigen onderwijs toe te passen.

Leen Sevens is educatief technoloog aan de KU Leuven. In haar keynote lichtte ze uit hoe AI van waarde kan zijn voor het hoger onderwijs. Ze ging daarbij in op praktische do’s en don’ts voor het gebruik van AI in communicatie, administratie en lespraktijk. Ze zoomde in op de aanpak van de KU Leuven in het bewust en kritisch omgaan met verschillende uitdagingen gerelateerd aan GenAI, waaronder plagiaat en het gebruik van AI in de leeromgeving.

De volledige opname van deze keynote kan je hieronder herbekijken. De presentatie kan je hier terugvinden.

Samen met onze 3 AFTERWORK-specialisten ontwierpen we een wegwijzer met 10 interessante insteken om je eerste (en voorzichtig volgende) stappen te zetten in de wereld van (generatieve) artificiële intelligentie.

Download onze wegwijzer hier en deel hem met je collega’s of stuur ze de link naar onze story.

Deze AFTERWORK was een satellietevent binnen het FTI and& festival in Leuven. Deze editie van FTI Leuven stond in het teken van de ‘future generations’. SOM was vaste partner en mocht mee zijn schouders zetten onder een aparte onderwijsdag op 18 maart.

Tekst: Emmelien Monnens |   Foto’s: Bavo Nys |   Opname: SSE Productions