Speak Up! voor ambassadeurs

We zijn een groep jongeren uit verschillende Leuvense secundaire scholen die samen met de scholen racisme (op school) een halt willen toeroepen. Want wij willen naar school, zonder racisme!

De Speak Up! ambassadeurs lieten op 10 februari 2023 krachtig hun stem horen op de dag van de conflixers in het Vlaams parlement.

Ons doel?

Gelijke kansen voor alle leerlingen, ongeacht hun achtergrond. Zonder dat sommigen meer moeite moeten doen dan anderen of harder moeten werken dan anderen. Om te bouwen aan een toekomst waar iedereen recht op heeft.

Hoe?

Als ambassadeurs tegen racisme willen we de Leuvense scholen helpen racisme te bestrijden. We willen hiervoor samen met de school een werking opzetten. Over scholen heen willen we acties uitwerken om jongeren en schoolteams te informeren en bewust te maken over racisme en ze aan te zetten tot actie.

Als ambassadeurs vormen we een community over scholen heen om ervaringen te delen, samen te zoeken naar hoe we scholen kunnen ondersteunen en acties te bedenken. We komen ongeveer 1 keer per maand samen op woensdagnamiddag in maakleerplek aan de Vaart. Hierover maken we samen nog verdere afspraken. We worden hierbij ondersteund door Sarah Bekambo van Samen Onderwijs Maken.

Onze ambitie?

Ambassadeurs in elke Leuvense secundaire school!

Op de hoogte blijven of zin om mee te doen?

Volg ons op Instagram voor alle updates!

 

Nog niet overtuigd? Bekijk ons filmpje! 👇