Open mic Speak Up! x BURn

 

Op vrijdag 25 november zetten onze Speak Up!’ers samen met BURn Leuven de deuren van Vleugel F open. De samenwerking kwam tot stand omdat beide communities de nood voelden om (gratis) naschoolse activiteiten te kunnen aanbieden aan hun jongeren.

Na school organiseerden Speak Up! en BURn een open house. Leuvense jongeren konden komen proeven van waar Speak Up! en BURn voor staan. Ook de gratis pizza werd gesmaakt!

Nadien konden de jongeren kiezen uit vijf workshops: DJ Marie-Lou leerde enkele jongeren alle tips & tricks voor een goede DJ-set. De 14-jarige Bgirl Badli toonde haar coolste moves tijdens haar workshop Breakdance. En in samenwerking met TRILL werd er een workshop Graffiti, een workshop Rap & Songwriting en een workshop Smartphonefotografie georganiseerd. Het was een succes!

s Avonds palmde jong talent het podium in tijdens de Open Mic.

Leuvense rapiconen Chinoir en Jelle zorgden voor het hoogtepunt van de avond. Het dak van Vleugel F ging er helemaal af wanneer zij onder andere Vinci, Ari, Clank en Maxxo Vision, enkele helden uit de Belgische hip hop scene, op het podium vroegen voor een live mash up. Een afsluiter van formaat!

Tekst: Emmelien Monnens  |  Foto’s: Fidelis Boakye