Sam Rely en Inge Moïs

Directie Sint-Janschool

Wat betekent Samen Onderwijs Maken (SOM) voor jou?

Exact wat het zegt! De handen in elkaar slaan en de koppen bij elkaar steken om het onderwijs van vandaag nog beter af te stemmen op de noden die er zijn bij de kinderen die opgroeien in de maatschappij van vandaag en dit over de scholen heen.

Wat kan er volgens jou anders in het onderwijs?

Extra inzetten op de schakelmomenten die de kinderen doormaken doorheen hun schoolloopbaan. Wat (nog) niet op elkaar aansluit met elkaar verbinden. Dit niet alleen binnen de eigen schoolcontext, maar over de muurtjes heen. Nog meer out of the box durven denken en doordacht durven innoveren om ons onderwijs nog krachtiger te maken en ten volle alle (leer)kansen aan al onze kinderen te kunnen geven zodat ze kunnen groeien en bloeien.

Waarvoor mogen onderwijsmakers jou contacteren?

Om knelpunten om te zetten in groeikansen door samen kritisch, constructief en creatief na te denken over het onderwijs van vandaag en morgen.

De Sint-Jansschool was één van de 16 gastscholen tijdens onze schoolreis in 2022. Daarom vroegen we aan Sam en Inge wat hun school uniek maakt.

In de Sint-Jansschool hebben we verschillende unieke projecten. Zo organiseren we de kleuterschool in groeinesten, waar verschillende leeftijden, niveaus, interesses en sterktes door elkaar worden geschud. Dat zorgt voor een natuurlijke mix. In onze bioklas en schooltuin kunnen kinderen de natuur volop beleven, proeven en exploreren. We hebben ook een zinzenklas. Daar maken de kinderen kennis met speelse yogahoudingen, ademhalingsoefeningen, relaxatie- en visualisatieopdrachten…, krijgen ze creatieve verwerkingsopdrachten en kunnen ze genieten van een tasje thee.