Sanne Sondervorst, Natalie Francq & Sarah Jooken

Leerlingbegeleiders bij Don Bosco Groenveld en LSCI-trainers bij DOCA

Wat is je rol binnen het Leuvense onderwijsveld?

We willen scholen helpen kiezen voor een traumasensitieve, herstelgerichte, afgestemde en verbindende aanpak. We geven onze expertise door vanuit de LSCI-methodiek én de praktijkervaringen binnen onze eigen schoolmuren.

Op welk moment of welke verwezenlijking ben je het meest trots?

We hebben de voorbije jaren al meer dan 600 onderwijsprofessionals mogen trainen in de LSCI-methodiek, daar zijn we best trots op. Op die manier hopen we de handelingsverlegenheid en de valkuil van tegenagressie zoveel mogelijk te vermijden.

Wat maakt werken binnen onderwijs voor jou zo mooi?

Leerkrachten beseffen te weinig hoe betekenisvol ze kunnen zijn in het leven van jonge mensen. We kunnen écht wel het verschil maken; we leren hen veel meer dan wiskunde en taal.

Hoe kunnen we in Leuven nog meer Samen Onderwijs Maken?

We durven te dromen van meer aandacht voor sociaal-emotionele vaardigheden. Laten we al beginnen om met z’n allen meer achter gedrag te kijken: écht leren luisteren naar jongeren en hun noden leren zien. En als we nog verder mogen dromen, dan zou wat vertraging heel welkom zijn.

Hoe ervaar je Samen Onderwijs Maken?

Het is een netwerk met veel inspirerende mensen en we geloven dat we in deze verbinding veel kunnen leren van elkaar!

Waarvoor mogen onderwijsmakers jou contacteren?

Uiteraard is iedereen heel welkom om een LSCI-training te komen volgen! Daarnaast zijn we graag bezig met alles wat te maken heeft met trauma, herstelgericht werken, verbinding, afstemming en relaties in onderwijs.