Hoe verwijzen we elke volwassene met zin om te leren door?

11 oktober 2020

 Laboratorium

 Afgerond

Vanuit dit SOM-labo Wegwijs In Educatie en Leren, kortweg WIEL, ontstond het concept voor een leerwinkel in Leuven.

Tijdens het schooljaar 2023-2024 neemt stad Leuven initiatief om die leerwinkel verder vorm te geven. Zo bouwde ze binnen de werking van De Nomade en International House een proeftuin gericht op nieuwkomers. Ontdek het in onze story.

“De 29-jarige Anna is verkoopster en wil zich graag omscholen. Ze weet niet wát, en al helemaal niet waar. Het diverse aanbod maakt het ook moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Ze kan terecht bij verschillende instanties voor een stukje van de puzzel, maar wie kan haar doorverwijzen op een neutrale manier?”

Dagopleidingen, avond- en/of weekendopleidingen, blended-trajecten, afstandsleren, …. Leuven heeft een enorm rijk aanbod aan opleidingen. Maar hoe zorgen we ervoor dat elke volwassene met zin om te leren hier helder in wordt ondersteund?

Labo WIEL

Wegwijs In Educatie Leuven onderzoekt op welke manier we in Leuven alle 18-plussers, ongeacht hun (educatieve) achtergrond, verder kunnen helpen met hun wens om verder te leren.

Vanuit 1 centrale plek. Over opleidingsaanbieders heen.

Hoe?

In 2017-2018 bracht het labo mensen uit verschillende onderwijsnetten rond de tafel om inspiratie te zoeken in andere steden en gezamenlijke acties te plannen.

 

Op de hoogte blijven?

Ben je leerkracht, ouder of Leuvenaar met een educatieve vraag?

Bie Strypens

Bie Strypens

Coördinator IVAN bij UCLL

Contacteer Bie