FTI by and& PLAY

18/03/2024

Ben jij klaar voor FTI, Vlaanderens grootste innovatiefestival sinds de jaren 80? Als leerkracht ben jij een katalysator van de ‘future generations’. Speciaal voor jou organiseren we op maandag 18 maart een aparte editie voor scholen. Kom met je klas en dompel je leerlingen onder in toekomst.

PLAY programma – VOLZET

Met coole robots en meeslepende virtual- en augmented reality-ervaringen brengt PLAY leren tot leven op een leuke en boeiende manier. Laat je leerlingen hun creativiteit en nieuwsgierigheid verkennen terwijl ze zich onderdompelen in de wereld van technologie.

In samenwerking met vooraanstaande Leuvense partners zoals de KU Leuven, UCLL en Bright Lab (imec), bundelt Technopolis, het toonaangevende Vlaamse technologische doe-centrum voor kinderen, de krachten om de creativiteit van de toekomstige generaties in Leuven te inspireren en te bevorderen. Tijdens PLAY bieden we kinderen van de 2de graad basisonderwijs een betoverende gelegenheid om in de fascinerende wereld van wetenschap te duiken, via een rijkdom aan boeiende experimenten en hands-on activiteiten.

Doebeurs

Kinderen kunnen hun verbeelding de vrije loop laten en zo hun eigen computerspel ontwerpen. Ze beginnen vanaf de basis en, met behulp van technologische tools en deskundige begeleiding, creëren ze hun eigen digitale meesterwerk. Daarnaast bieden we de jonge deelnemers de unieke kans om te experimenteren met echte robots. Dit hands-on robotica-avontuur opent de deur naar de spannende wereld van automatisering en kunstmatige intelligentie.

Wetensschapshow

‘In vuur en vlam’, ‘Een wervelwind’ of toch ‘De draak’? Welk experiment moet Vesper kiezen?

Maak kennis met Vesper Vetenskap. Vesper wil net zoals alle vorige generaties Vetenskap een plekje bemachtigen in het boek ‘De allerslimste wetenschappers ter wereld’. Daarvoor neemt Vesper z’n beste experimenten mee. Van wolken tot vuur en zelfs vloeibaar stikstof van maar liefst -196°C!

Slim is Vesper zeker, alleen nog dat éne experiment vinden om in te zenden.

Geniet tijdens deze wervelende show van Technopolis van heel wat spectaculaire experimenten en kies op het einde jouw favoriet!

Praktische info

We voorzien 2 tijdssloten van telkens één dagdeel (180 min). Je kan aangeven welk tijdsslot jouw voorkeur uitdraagt. We willen zoveel mogelijk klassen de kans geven om te kunnen deelnemen, dus we houden in de mate van het mogelijke rekening met ieders voorkeur. 

Een deelname aan PLAY bestaat uit 2 onderdelen: een doebeurs waar kinderen vrij kunnen rondlopen en zelf op ontdekking gaan: korte experimenten en demo’s, installaties en doe-activiteiten à volonté. Het tweede deel is een grote wetenschapsshow, georganiseerd door Technopolis.

Tijdsschema

tijdsslot voormiddag

8u45 – 9u15: aankomst

9u15 – 11u45: wetenschapsshow & doebeurs

11u45: vertrek

 

tijdsslot namiddag

12u15 – 12u45: aankomst

12u45 – 15u15: wetenschapsshow & doebeurs

15u15: vertrek

  • maandag 18 maart 2024
  • 8u45 tot 15u15   (inschrijving met tijdsslots)
  • Locatie: Bib Tweebronnen
  • Gratis
  • Inschrijven: gratis, maar reservatie verplicht!
  • 2de graad basisonderwijs
  • Organisator: FTI by and& x SOM