and& PLAY

13 juni 2023

Studio

Ontwerpfase

and& PLAY

and& vroeg voor de derde keer aan SOM om als curator van and& PLAY een inspirerend aanbod te voorzien voor scholen. We willen innovatie en technologie niet enkel naar kinderen en jongeren brengen, maar ook naar onderwijsmakers in de brede zin.

Benieuwd wat we voor jullie in petto hebben? Markeer maandag 18 maart 2024 alvast in je agenda en hou onze kanalen en nieuwsbrief in de gaten.

FTI by and&

In 2024 brengt and& festival het Flanders Technology & Innovation naar Leuven. Het centrale thema van FTI by and& is “For Future Generations”, waarmee and& aandacht wil besteden aan het perspectief dat technologie en wetenschap van vandaag bieden aan onze kinderen. In welke wereld zullen zij leven en werken? Daarnaast zal het festival ook de dromen en verwachtingen van jonge en toekomstige generaties verkennen. Wat verwachten zij van de toekomst? Dit geeft inzicht in de veranderingen waarop de Vlaamse innovatie sector zich moet voorbereiden.

De toekomst van onze kinderen is een vraag die iedereen bezighoudt. Het voorspellen ervan is echter niet zo eenvoudig. Het begint met naar de nieuwste technologieën te kijken. Nanoelectronics, neuropixels en microfluidics. Je vindt ze bij KU Leuven of in het laboratorium van imec in Leuven. 

Je kan het ook aan wetenschappers en experts vragen. Hersenonderzoekers, robotbouwers en gedragswetenschappers. Zij die weten hoe we denken en bewegen. Om een completer beeld te krijgen, moet je ook mensen betrekken die het vanuit een ander perspectief benaderen, zoals een danser met een handicap, een ondernemer met kinderdromen en een commissaris van de toekomst.

Deze cocktail is wat je mag verwachten op FTI by and&. Het festival benadrukt de waarde van zowel denken & voelen, kunst & ondernemen, Vlaamse toppers uit binnen & buitenland, technologie & innovatie, en jonge & diverse standpunten.

 

Blik mee terug op and& PLAY 2018

Emmelien Monnens

Communicatie- en eventmedewerker SOM

Contacteer Emmelien