FTI by and& ART & SCIENCE

18/03/2024

Ben jij klaar voor FTI, Vlaanderens grootste innovatiefestival sinds de jaren 80? Als leerkracht ben jij een katalysator van de ‘future generations’. Speciaal voor jou organiseren we op maandag 18 maart een aparte editie voor scholen. Kom met je klas en dompel je leerlingen onder in toekomst.

ART & SCIENCE programma

Op FTI and& bieden we Leuvense en Vlaams-Brabantse jongeren van de tweede en derde graad secundair onderwijs de kans om het kruispunt van kunst en technologie te verkennen. Samen met STUK zorgen we ervoor dat je met je klas kan genieten van een mix van unieke artistieke creaties.

Kunrad – Between copper & zinc: vallende messing plaatjes veroorzaken luchtsuizingen en zo ontstaat er een alternatieve soundscape / concert.

Mika Oki – Methamorphosis: kunstmatige, laaghangende mist veroorzaakt via AI toepassingen een soundscape.

Ugo Dehaes – Arena: een zaal vol met eenvoudige, dansende robots geprogrammeerd door een ‘echte’ choreograaf die zijn dansers wil vervangen door deze robots.

playField – RUMOR/Unfolding futures: een mooie installatie met schermen en individuele ‘spreekkamers’ verzamelt toekomstdromen voor de stad en brengt die via AI samen in één, groot nieuwe verhaal.

Roméo Poirier & Ohme – Tales of Entropy: elektronisch concert waarin de muziek linkt met biologische processen die onder een microscoop worden waargenomen en zo ook geprojecteerd worden.

Praktische info

We voorzien 4 tijdssloten van telkens 90 minuten. Per tijdsslot is er plaats voor 100 leerlingen secundair onderwijs. Je kan aangeven welk tijdsslot jouw voorkeur uitdraagt. We willen zoveel mogelijk klassen de kans geven om te kunnen deelnemen, dus we houden in de mate van het mogelijke rekening met ieders voorkeur. 

Een deelname aan ART & SCIENCE bestaat uit 2 onderdelen: een parcours waar de leerlingen de verschillende expo’s kunnen ontdekken en de performance Tales of Entropy – OHME.

Tijdsschema

tijdsslots: 9u00 – 10u30 // 10u00 – 11u30 // 12u30 – 14u00 // 13u30 – 15u00  [VOLZET]

  • maandag 18 maart 2024
  • 9u00 – 15u00   (inschrijving met tijdsslots)
  • Locatie: STUK kunstencentrum 
  • Inschrijven: gratis, maar reservatie verplicht!
  • 2de en 3de graad secundair onderwijs
  • Organisator: FTI by and& x SOM