Rob Sweldens

Manager bij StreetSmart

Wat is je rol in het Leuvense onderwijsveld?

Met StreetSmart van Mobile School vzw ontwikkelen we educatieve methodieken en opleidingen voor jeugdwerkers die werken met kwetsbare kinderen. Onze focus zit dus vooral op non-formele educatie met een internationale, multiculturele insteek. We willen zoeken hoe we met ons aanbod ook een stukje kunnen bijdragen aan het Leuvense onderwijsveld en visa versa.

Hoe ervaar je Samen Onderwijs Maken?

SOM is een boeiend netwerk van geëngageerde mensen die buiten de lijntjes willen kleuren en jongeren op een betere manier willen bereiken en onderwijzen.

Hoe kunnen we in Leuven nog meer Samen Onderwijs Maken?

Écht geloven in het potentieel van elk kind en van daaruit structuren, lessen en interacties aanpassen binnen en buiten de klas.

Waarvoor mogen onderwijsmakers jou contacteren?

Voor inspiratie en nieuwe methodieken! Onze vormingen gaan over kinderrechten, persoonlijke ontwikkeling, motivatie, eigenwaarde, counseling skills, connecteren met kwetsbare kinderen, het belang van spel in ontwikkeling … en zijn dus zeker ook geschikt voor leraren. Je kan gratis vorming online volgen op ons leerplatform. Wie bieden ook een heel pakket educatieve materialen aan rond kinderrechten, relaties en seksualiteit, empathie, gezondheid … Je kan onze posters downloaden en onze spelen raadplegen, helemaal gratis!