Jeroen Van Gilse

Projectdeskundige De Nomade

“In België is het idee van levenslang leren goed ingeburgerd en we merken dat het ook leeft bij de anderstalige nieuwkomers. Een grote droom voor De Nomade is om opnieuw verbinding met het onderwijs te maken.”

Wat betekent Samen Onderwijs Maken (SOM) voor jou?

SOM zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot educatie. Bij De Nomade proberen we anderstalige nieuwkomers wegwijs te maken in Leuven, waaronder dus ook in het onderwijs. We werken samen met het volwassen onderwijsveld (18+). Partners waar we al mee samenwerken zijn onder andere Ligo, CVO, CLT, KU Leuven, ILT, UCLL, …

Wat kan er volgens jou anders in het onderwijs?

In België is het idee van levenslang leren goed ingeburgerd en we merken dat het ook steeds meer leeft bij de anderstalige nieuwkomers. Het aanbod is echter niet zo gekend. Het zou een verrijking zijn als levenslang leren (meer) gepromoot kan worden promoten onder meerderjarige nieuwkomers.

Waarvoor mogen onderwijsmakers jou contacteren?

Voor alle vragen rond anderstalige meerderjarige nieuwkomers (18+).

Wat maakt voor jou het beroep van leraar zo mooi?

Leraars zijn vaak heel sociale mensen die meer doen dan alleen maar lesgeven. Velen lopen de extra mijl voor hun studenten en zijn hierdoor steunpilaren. Een leerkracht kan echt het verschil maken.