Irene Hermans

Medewerker stafdienst strategische beleidsvoering UCLL & lid van de SOM-raad

“Het is boeiend om een steentje te kunnen bijdragen tot een nieuw soort van samenwerken.”

Hoe kunnen we in Leuven nog meer Samen Onderwijs Maken?

Als lid van de SOM-raad merk ik telkens weer wat een inspirerend netwerk SOM is. Ik hoop dat we over de grenzen van de verschillende netten en niveaus blijven investeren in vernieuwende onderwijsprojecten in samenwerking met zowel profit als non-profit organisaties. Binnen SOM krijgen we de kans om na te denken over het gewenste onderwijsaanbod in het Leuvense en dat vervolgens ook uit te voeren. Hoe kunnen we via dit participatiemodel ons onderwijs, onze stad sterker maken?

 

Als er één ding is dat je zou mogen veranderen in het onderwijs, wat zou dat dan zijn?

Dat vind ik niet moeilijk om te beantwoorden. Ik zou er alles aan doen om onze kinderen en jongeren voor te bereiden op een steeds sneller veranderende wereld met zeer grote uitdagingen. Globalisering, digitalisering, multiculturaliteit, klimaatverandering en de recente corona-crisis tonen aan dat het cruciaal is om onze jongeren de competenties en middelen te geven om te kunnen bijdragen tot een meer duurzame en rechtvaardige wereld.

 

Waarvoor mogen onderwijsmakers jou contacteren?

Ik heb interesse in samenwerking met het professioneel hoger onderwijs en in partnerschappen voor een duurzame en rechtvaardige samenleving.