Arnoldine Peters

Coördinator Tweedekansonderwijs

Wat betekent Samen Onderwijs Maken (SOM) voor jou?

SOM verenigt de expertise en bundelt de krachten van diverse partners om samen optimale leer- en groeikansen te creëren voor jongeren én volwassenen. Je beweegt je in een netwerk van professionals met ‘goesting’ om uitdagingen aan te gaan en verandering in gang te zetten.

Wat kan er volgens jou anders in het onderwijs?

Jongeren én volwassenen bloeien open als ze hun sterktes en talenten in diverse leersituaties en leeromgevingen kunnen ontdekken. Helaas staan opgelegde structuren, controlesystemen en rigide regels innovatie en alternatieve vormen van leren vaak in de weg. Pionieren en experimenteren zit gelukkig in het DNA van het tweedekansonderwijs. School maken doe je echter niet alleen, enkel door samen te werken kunnen we nog meer kansen en maatwerk richting verdere studies en/of de arbeidsmarkt garanderen, schooluitval tegengaan en het zelfvertrouwen van mensen boosten.

Waarvoor mogen onderwijsmakers jou contacteren?

Het volwassenenonderwijs is een belangrijke speler op het gebied van ‘levenslang leren’ maar biedt ook alternatieve leerwegen aan jongvolwassenen. Graag wil ik dan ook samen nadenken over schooluitval, maatwerk en inspirerende leeromgevingen.