Zomerschool Leuven 2023

14/08/2023 – 25/08/2023

ARKTOS vzw en Groep Intro organiseren de zomerschool Leuven editie ’23 in samenwerking met Stad Leuven en partnerorganisaties. De zomerschool is een breed versterkend project waarin de organisaties maximaal inzetten op oefenkansen Nederlands, versterken van sociale vaardigheden, mentaal en sociaal welbevinden, ontdekken van de stad en haar organisaties, leren leren, wegwerken van afstand tot school en versterken van schoolse attitudes. Het programma voorziet in een mooie combinatie van zomer en school, sport en spel, leren en ontspanning in een veilige omgeving. De partners en vrijwilligers versterken de onderliggende competenties die nodig zijn om te kunnen leren en verhogen de motivatie voor het nieuwe schooljaar.

 

AANBOD?

Het breed aanbod bevat verschillende activiteiten en workshops waarbij je werkt aan voorgenoemde doelstellingen. Elke groep wordt begeleid door vaste begeleiders die oog hebben voor het individuele leerproces, taalcoaching en het groepsproces.

INSCHRIJVEN?

Een jongere inschrijven kan vanaf 17 april 2023 tot en met 30 juni 2023 via dit formulier. Jongeren schrijven zich in in overleg met de ouders en voor de volledige periode van 2 weken. Deelnemen is gratis (incl. middaglunch). Er zijn max. 200 plaatsen beschikbaar.

 

Vrijwilliger worden? Meld je hier aan!

  • Wanneer? Ma 14/08/23 t.e.m. vrij 25/08/23, telkens van 9u tot 16u
  • Voor wie?
    • Jongeren uit het secundair onderwijs, met een andere thuistaal én met een OKAN- verleden of toekomst
    • ‘Transbaso’ lln. met specifieke leernoden, op de wip tussen het 6de lrj van het BaO & de 1ste graad SO
  • Inschrijven: gratis