Onderwijs 2.0: Een online inspiratiefestival

23/04/2024

Voor iedereen die mee wil zijn met vernieuwing in onderwijs.

Deze gratis online navorming biedt je een gevarieerd overzicht van recente praktijkgerichte inzichten rond zelfgestuurd leren, digitaal leren en lesgeven, agency bij jonge kinderen en beleid in onderwijs.

Programma

We bieden 2 parallelle sessies aan. Deelnemers schrijven in voor 1 of 2 achtereenvolgende sessies naar keuze.

Sessie 1 (19:00-19:30): 

Digitaal leren en lesgeven

Wie digitalisering zegt, zegt anno 2024 meteen ook artificiële intelligentie. Recent onderzoek bevestigt nog maar eens de noodzaak om generatieve AI beter te leren kennen zodat we het op een verantwoorde en effectieve manier kunnen inzetten in onderwijs. In deze inspiratiesessie zetten we hierin de eerste stappen. Hoe kan AI leerlingen en leraars ondersteunen tijdens het leerpoces?

 Zelfgestuurd leren

Ben je nieuwsgierig naar hoe je zelfgestuurd leren kan stimuleren in de klas? In deze sessie leer je welke principes hierbij belangrijk zijn.

 Sessie 2 (19:30-20:00):

Beleid in onderwijs

Nu de pensioenleeftijd systematisch opgetrokken wordt, is het van belang om alle senior-leraren duuraam inzetbaar te houden. Wat maakt de groep senior-leraren bijzonder? Wat hebben ze nodig om gezond en energiek aan de slag te blijven? In deze sessie geven we je inzichten mee in hoe je hiermee aan de slag kan gaan, zowel op niveau van de individuele leraars als op schoolniveau. 

Agency van jonge kinderen

Speel je mee? De stem van jonge kinderen actief en doelbewust uitnodigen in je (klas)praktijk zorgt voor meer betrokkenheid en plezier in leren, zowel voor de jonge kinderen als voor jezelf als begeleider. Ontdek hoe meespelen als begeleider hiertoe mooie kansen biedt!

Praktische info

Je ontvangt voor de start een Teamslink om deel te nemen.

  • Voor leraren basis- & secundair onderwijs, begeleiders van jonge kinderen, beleidsmedewerkers onderwijs, directies.
  • 23 april 2024, 19u – 20u (online)
  • Gratis
  • Organisator: UCLL Research & Expertise