FIRST® LEGO® League

30/11/2023

Kunnen jouw leerlingen wel wat uitdaging aan? Schrijf je klas dan in voor de FIRST® LEGO® League (FLL)! Je leerlingen programmeren zelf stapsgewijs een LEGO® SPIKE PRIME-robot en gaan de strijd aan met andere Leuvense scholen, volledig in het thema van FIRST® IN SHOW.

 

De FIRST LEGO League is een educatief programma dat jongeren van 9 tot en met 15 jaar uitdaagt de maatschappelijke rol van wetenschap en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De opdrachten worden elk jaar opgehangen aan een thema en gedefinieerd in de jaarlijks wisselende “Challenge”.

De kinderen werken in teams van maximaal tien deelnemers om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales. Het thema van dit jaar is FIRST® IN SHOW, waarbij kinderen ontdekken over hoe we onze eigen hobby’s en interesses delen terwijl we leren over experts in musea, theaters en andere creatieve sectoren. De teams zullen innovatieve ideeën aan de dag leggen om anderen te inspireren om te leren en te vermaken!

  • Voor wie: 3de leerjaar lager onderwijs tot en met 3de jaar middelbaar onderwijs (9-15 jaar)
  • Wanneer: 30 november 2023
  • Waar: Hogeschool UCLL Campus Proximus (Geldenaaksebaan 335, 3001 Leuven)
  • Prijs: € 150 per team
  • Groepen: maximaal 10 leerlingen per team