BOOSTER #3 – De superdiverse samenleving

29/03/2024

Inclusive Society zet in op professionalisering en doet dat graag door middel van dialoog.

Op 29 maart 2023 komen Don & Maurice langs om je mee te nemen in hun onderzoek en visie op een superdiverse samenleving. Er zal ook tijd zijn voor gesprek, vragen, …

Nadien is er een drink om dit boeiende moment af te sluiten en de paasvakantie goed in te zetten.

 

Programma

13u30: Twee sprekers, Don Pandzou en Maurice Crul, aan het woord over de superdiverse samenleving. Met tijd voor vragen en gesprek.

15u30: Afsluitende drink

Sprekers

Don Pandzou is diversiteit-experst, auteur en reportagemaker. Hij geeft vormingen, lezingen en procesbegeleiding voor organisaties over de thema’s racisme, discriminatie en de impact van het koloniaal verleden op ons samenleving en binnen de schoolcontext.
Maurice Crul is Hoogleraar Onderwijs en Diversiteit bij de afdeling Sociologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij doet al meer dan 25 jaar onderzoek naar school en arbeidsmarktloopbanen van jongeren met een migratieachtergrond en de superdiverse samenleving. Dit onderzoek voert hij in Nederland en in internationaal vergelijkend perspectief.
     
  • 29 maart 2024, 13u30 tot 15u30
  • Locatie: Campus Corso, Diestsestraat 253 te Leuven
  • Voor UCLL-medewerkers en -studenten, maar ook leraren, hulpverleners, welzijswerkers,… alle geïnteresseerden in het topic.
  • Standaardprijs: 15 euro // gratis voor UCLL personeelslid & -studenten
  • Organisator UCLL Inclusive Society