Verbetermarathon als medicijn tegen verbeterleed

Zien verbeteren, doet verbeteren. We stellen het misschien iets te romantisch voor, maar op onze tweede Verbetermarathon merkten we toch weer hoe er een grond van waarheid in schuilt. De kantine van maakleerplek was op 18 juni gezellig gevuld met verbeterende leraren en docenten.

Echt leuk kunnen we het niet maken, het verbeterleed verzachten lukt ons wel. Dat merkten we bij onze eerste editie in december. Toen was het koud en moesten we ons nog verwarmen aan een virtueel haardvuurtje. Deze zomereditie zouden onze leraren zich kunnen laven aan de zon om er zo het laatste restje energie uit te persen en het schooljaar samen mooi neer te leggen.

Een maandhoeveelheid neerslag besliste er anders over. Een Vaartrun of gezellig samen Kubben, dartsen of spikeballen ter ontspanning vielen in het hemelwater, maar dat kon de verbeterpret niet drukken.

(Lees verder onder de fotogalerij)

Onze gasten genoten van de culinaire verwennerij van onze meesterkoks Aysegül, Eva en Emmelien (recepten zijn met enkele lieve woordjes te verkrijgen) en vonden voldoende animatie in de eigen examenkopijen en elkaars gezelschap.

(Lees verder onder de fotogalerij)

Toch blijft honderden examens verbeteren niet het meest boeiende aspect van de lerarenjob. Om een vroegtijdige hersendood te counteren, zorgden we voor een verfrissende wandeling door maakleerplek. Elke Jourand van MAAKbar gidste ons vakkundig door de Gereedschappenbib, de Herstel Hub Elektro en Textiel, het Textiel Lab, het fotografisch atelier AGNO 3000, de werkplek van SOM en het High Tech Lab.

Vermoeide ogen kregen weer glans bij de kansen die ze zagen om hier volgend schooljaar met de eigen leerlingen of studenten naartoe te komen. Meer achtergrond bij wat maakleerplek te bieden heeft voor je school, lees je in deze story.

(Lees verder onder de fotogalerij)

We zorgden ook voor wat non-verbale zuurstof met miniconcertjes van gitarist Juan, een silent disco en een quatre-mains van leraren Agnes en Helena. Tussendoor kregen we nog onverwacht bezoek van onze favoriete Oost-Brabantse zender ROB. De sfeerreportage over onze Verbetermarathon vind je hier.

(Lees verder onder de fotogalerij)

Tegen 17.30 uur trokken we met z’n allen een vette rode streep onder het laatste examenexemplaar. De zomervakantie gloort nu volop aan de horizon. Daarna zal er weer een schooljaar starten, met nieuw verbeterwerk en, als het even kan, een nieuwe Verbetermarathon.

Tekst: Piet Creten   |   Foto’s: Siemon Vanderhulst (aangevuld met enkele smartphonebeelden van SOM)