Pam Franken

Educatief medewerker Mobile School vzw

Wat is je rol binnen het Leuvense onderwijsveld?

Bij StreetSmart van Mobile School vzw ontwikkelen we educatief materiaal rond diverse onderwerpen met een focus op non-formele educatie. Ons aanbod varieert van educatieve posters en audioverhalen tot korte online trainingen. Dankzij de samenwerking met ons internationaal partnernetwerk kunnen we garanderen dat ons materiaal universeel en inclusief is.

Op welk moment of welke verwezenlijking ben je het meest trots?

We ontwikkelen kwaliteitsvol en visueel aantrekkelijk educatief materiaal dat wereldwijd gebruikt wordt om kwetsbare kinderen en jongeren (op straat) te versterken. We blijven onszelf uitdagen en zetten bij elk project steeds een stap verder.

Wat maakt werken binnen onderwijs voor jou zo mooi?

Het effect dat wij als onderwijsmakers/leraren kunnen hebben op onze leerlingen, en dan vooral op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Hoe ervaar je Samen Onderwijs Maken?

SOM betekent voor mij het elkaar vooruithelpen, van elkaar leren en elkaar versterken op allerlei domeinen binnen en rondom het onderwijs.

Waarvoor mogen onderwijsmakers jou contacteren?

Voor inspiratie en concrete methodieken rond verschillende thema’s zoals kinderrechten, gezondheid, trauma-sensitief werken, en meer. Al ons materiaal is gratis online beschikbaar via onze website, omdat we ervan overtuigd zijn dat leraren in Leuven ook aan de slag kunnen met ons materiaal.