Maria Clara Geurs

Leerkracht bij Eureka Onderwijs

Wat betekent Samen Onderwijs Maken (SOM) voor jou?

Onderwijs is voor iedereen. Voor leerlingen met leerstoornissen is het essentieel dat ze zichzelf leren ondersteunen. Met de juiste hulpmiddelen leren ze hun ‘mankement’ te compenseren. Zo kunnen ze hun ware talent laten zien. 

Wat kan er volgens jou anders in het onderwijs?

Leerlingen zouden onbeperkt toegang moeten hebben tot hulpmiddelen, zodat we in het onderwijs een hoge norm kunnen nastreven. De computer, voorleessoftware, ADIBoeken en hulpmiddelen moeten dagelijkse kost zijn voor kinderen met leerstoornissen, want ze hebben een positief effect voor kind en coach. Met de juiste hulp zet je kinderen meer in hun talent.

Wat maakt voor jou het beroep van leraar zo mooi?

Vernieuwende lesaanpak en gebruik van hulpmiddelen in de klas.

Waarvoor mogen onderwijsmakers jou contacteren?

Ze kunnen steeds bij ons terecht voor info en tips over leerstoornissen, compenserende hulpmiddelen en effectieve didactiek binnen een UDL-kader.

Eureka was één van de 16 gastscholen tijdens onze schoolreis. Daarom vroegen we aan Maria Clara, leerkracht aan Eureka, wat haar school uniek maakt.

“Wat Eureka uniek maakt is onze vernieuwende lesaanpak en het gebruik van hulpmiddelen in de klas. We zijn een school voor leerlingen met leerstoornissen, zoals dyslexie of dyscalculie. Om ze te helpen bij het verwerken van leerstof maken de leerlingen gebruik van de computer, voorleessoftware, ADIBoeken en andere hulpmiddelen. Op die manier zetten we kinderen meer in hun talent.”